Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет навика в храненето, които ни разболяват

Всеки човек допуска грешки в храненето; с времето те създават проблеми и ни пречат да бъдем здрави!

Кои са най-важните от тях?

navikЯдене пред телевизора. За съжаление хората, които съчетават гледането на TV с приема на храна не си дават сметка за негативните последици от този навик. Установено е, че пред екрана чувството за ситост е блокирано и се поемат 300-350 калории повече от обичайното. Под напора на различни емоции храната се поглъща зле сдъвкана, а това нарушава работата на стомашно-чревния тракт.

Пропускане на хранене. За нормалната работа на храносмилателната система и недопускането на чувство за глад е необходимо 5-6 пъти на ден да се приема храна: закуска, обяд, вечеря и две междинни закуски между основните хранения. Ако тази схема бъде нарушена, възникват застойни състояния, желание за компенсиране на пропуснатото чрез преяждане, оттам – натрупване на мазнини.

Поемане на храна от хладилника, студена или зле стоплена. Ниската температура спира всички биохимични процеси, а ако това се случва системно – настъпват трайни проблеми в храносмилането.

Ядене при силни емоции. Тази “рецепта” за неутрализиране най-често на негативните емоции има своите корени в детството. Честа практика е на едно разтревожено или страдащо дете да се даде нещо вкусно или сладко, за да се успокои. Израствайки, това дете се превръща във възрастен човек с един вреден навик: когато се чувства зле, да се тъпче с храна.

Пристрастяване към полуфабрикати. Консерви, супи и каши от пакетче, замразени полуготови продукти – всичко това съдържа твърде много консерванти. Главният недостатък на полуфабрикатите обаче е наличието в тях на прекалено много мазнини и въглехидрати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *