Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин С, калций и калий понижават високото кръвно

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Витамин С.

Според проучванията редовният прием на витамин С понижава високото кръвно налягане при 9% от хипертониците. Попитайте лекаря си дали да не започнете прием на витамин С.

  • Калций.

Някои хора с високо кръвно налягане страдат от недостиг на калций. Ако не успявате да си набавите 2-3 порции нискомаслени млечни продукти на ден, помислете за хранителна добавка.

  • Калий.

Това е минерал, който поддържа баланса на електролитите и течностите в орга­низма. Ако не си доставяте достатъчно количество от този важен елемент чрез храната, изяждайте по един банан всеки ден или изберете сол с добавен калий.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Движете се. Заседналият начин на живот има пряка връзка с повишено­то артериално налягане. Редовните упражнения укрепват сърцето, в резул­тат на което то започва да изпомпва повече кръв с всяка контракция и да работи по- ефективно, което поддържа кръвното налягане в нормални граници. Стремете се да из­вършвате поне 30 минути аеробни упражнения три пъти седмично.
  • Редовни прегледи. Разберете какви са обичайните стойности на кръвно­то ви налягане и помолете личния си лекар да проверява артериалното ви налягане веднъж годишно при профилактичните прегледи. Друг вариант е да си купите апа­рат за измерване на кръвно налягане, с който сами можете да следите стойностите му.
  • Други лекарства. Кортикостероидите, често предписвани при артрит, астма и други възпалителни заболявания; деконгестантите за настинки и алергии; таблетките със съ­държание на фенилпропаноламин и други лекарства могат да повишат кръвното наляга­не. Консултирайте се с лекар, преди да започнете прием на някое ново лекарство.
  • Следете нивото на холестерола. Ако сте с високо кръвно налягане, лекарят вероятно ще следи редовно нивото на холестерола ви, за да се предотврати отлагането на плаки и развитието на коронарна болест на сърцето.
  • Контролирайте диабета (ако сте болни). Високите нива на кръвната захар могат да увредят кръвоносните съдове и да увеличат риска от сърдечносъдови заболявания.

 

 

Какво още може да направим за здраво сърце?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *