Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Консервативно лечение на хемороиди

Модерните терапии за лечение на хемороиди разчитат преди всичко на оперативна практика: по една или друга причина обаче пациенти предпочитат да избегнат операцията, дори когато от клиниките гарантират безкръвна и безболезнена интервенция.

хемороидиИма ли консервативни терапии за хемороиди? Разбира се, припомнят от puls.bg. Естествено – начинът на лечение зависи и от състоянието, от перспективата проблемът да отзвучи с помощта на билки примерно.
Хомеопатичните терапии не са особено популярни в този случай, но според практикуващи лекари е възможно да има добър ефект от тях. Смята се, че добре влияят конски кестен, алое и хамемелис – включително при констипация и кървене.

Традиционното лечение с билки също разчита преди всичко на растението хамемелис: то повлиява добре и разширени вени на краката, тъй като има подчертан стягащ ефект. Включено е в продукти за локално приложение или билкови смеси за седяща вана. Специалистите предупреждават обаче, че самолечението без лекарска консултация е опасно: по принцип билките си взаимодействат с някои медикаменти и могат да се получат негативни странични резултати.

При възпалени хемороиди ефект има от билката златна пръчица, а за кървене е добър белият равнец. Т.н. азиатска центела е препоръчвана като вариант със стягащ ефект – това прави продуктите с билката добри и при венозна недостатъчност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *