ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Закусвайте, за да нямате хемороиди!

Различаващи се по симптоматика и острота на състоянието, хемороидите са из­ключително често срещано заболяване, което засяга повечето възрастни поне веднъж в живота им.

Закусвайте за да нямате хемороиди!Според едно изследване сред 47 паци­енти с и без хемороиди хората, които редовно пропускат закуската, са изло­жени на седем пъти по-голям риск от появата на проблема.

Учените смятат, че закуската предос­тавя уникална възможност да си наба­вим необходимите ни влакнини.

Същност на проблема

В действителност хемороидите представляват разширени вени или отслабени подути вени в областта на ануса или ректума. Вените – съ­дове, които пренасят кръвта към сърцето, са много фини, а тези в областта на ректума и ануса – са изключително деликатни. По статистически данни повече от 10 % от възрастното население страда от хемороиди. Заболяването засяга хората в активна възраст, като възниква след 20 годишна възраст, като най-засегнатата група са хората между 40 и 65 години. Хемороидите засягат и двата пола, като има малък превес в полза на мъжете.
Симптомите при хемороиди включват сърбеж, болка и кървене. Хемороидите се делят на вътрешни и външ­ни и ако не се лекуват, с течение на времето състоянието може да се влоши.

Рискови фактори са бременност, наднормено тегло или често вдигане на тежки предмети.  Може да се стигне до появата на хемороиди, тъй като в тези случаи вените се напрягат и отслабват. Запекът може да влоши състоянието. Пристъпите на диария и про­дължителното седене или стоене също допринасят за този проблем. Предраз­положеността към слаби вени и лош мускулен тонус около вените често се предава от поколение на поколение.

Диагностициране

При съмнение за хемороиди, лекарят ще ви разпита подробно за оплакванията ви и ще направи пълен преглед, търсейки симтоми на заболяването. Прегледът включва щателен оглед на областта около ануса. В случай, че подозира наличието на вътрешни хемороиди, вашият лекар може да изследва ануса и долната част на ректума и посредством пръст. Възможно е и ендоскопско изследване (аноскопия). По време на ендоскопията се прави щателен оглед ануса и ректума посредством ригидна или огъваема тръба, въведена през аналното отвърстие.

 

 

3 бързи и ефикасни идеи против хемороиди

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *