Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Соята удължава живота при рак на белите дробове

Жени с рак на белия дроб, които редовно консумират соя и соеви продукти, имат шанс да удължат живота си независимо от негативните прогнози.

soyaСоята удължава живота при посочената диагноза, твърдят китайски учени в изследване, публикувано в Clinical Oncology.
Това е първото изследване, което прави връзка между потреблението на соя преди диагностицирането на болестта и относително високата степен на преживяване, отбелязва водещият автор на изследването Гун Ян. Все още е рано да се препоръчват диети, но изводите от това проучване дават надежди в бъдеще.
Ракът на белите дробове е главната причина за преждевременна смърт при жените в цял свят. Само една от седем пациентки живее пет години след поставянето на диагнозата, при останалите леталният изход идва много по-рано.
Китайската хипотеза косвено свидетелства за това, че женските полови хормони, особено естрогените, могат да влияят върху развитието на тази ракова форма. Соята съдържа изофлавини – естрогеноподобни вещества, които блокират появата и развитието на злокачествени тумори, пише medlinks.ru.
Връзката между потреблението на соя и рака на белия дроб е изследвана и по-рано. Знае се, че активното потребление играе ролята на профилактична защита и намалява с 40% опасността от злокачествени изменения в белите дробове.
Китайската теория е изградена върху данните на 74 941 жени от Шанхай. Изследвано е присъствието на соя в индивидуалното им меню – соеви зърна, тофу и соево мляко, соеви кълнове. В началото на наблюденията сред тестваните нямало болни от рак, но в хода му се разболели 444 жени. Пациентките били разделени на групи в зависимост от интензивността, с която потребяват соя и продуктите й. Групата с най-висок показател на потреблението имала по 113 грама на ден, а с най-нисък – 56. Наблюдението проследило и развитието на болестта. Най-дълго живели жените с високо потребление – една и повече години след поставянето на диагнозата. В групата на най-ниското потребление едва 50% достигнали една година живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *