Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Соята – идеалната храна или опасност

Те са най-богатите източници на фитоестрогени, съдържат висококачествени растителни белтъчини, разтворими влакнини и изобилие от фитохимикали. Не се колебайте да консумирате тофу, едамаме, печена соя, соево мляко и супа мисо.

Полезни вещества

Бета-ситостерол – Той е обект на научни изследвания заради евентуалната му способност да понижава нивата на холестерола и да облекчава симптомите, свързани с уголемяване на простатата.

Генистеин и даидзеин – Те са силни изофлавони с действие, на­подобяващо естрогена, и могат да предпазят от остеопороза, тъй ка­то възпрепятстват загубата на калций от костите и увеличават мине­ралната им плътност и съдържание. Генистеинът и даидзеинът пред­отвратяват сърдечносъдови заболявания, рак на простатата и някои видове рак на гърдата. Соевите храни са най-богатият източник на тези вещества.

Инхибитори на протеазата – Предварителните изследвания по­казват, че един определен инхибитор на протеазата, който се среща единствено в соевите продукти и е известен като BBI (Bowman-Birk Inhibitor), може да забави производството на ензими в раковите клетки и да редуцира туморите в червата.

Лигнани – Експерименталните проучвания сочат, че тези фитоестро­гени с антиоксидантни свойства възпрепятстват вредните промени в клетките, особено онези, които водят до рак на гърдата, дебелото черво и простатата.

Сапонини – Те имат противоракови и кардиозащитни свойства, по­вишават броя на имунните клетки, борещи се с рака, възпрепятстват превръщането на жлъчните киселини в дебелото черво в канцероген­ни агенти и намаляват нивата на холестерола.

Фитинова киселина – Този фитохимикал неутрализира причиня­ващите рак свободни радикали в червата.

За максимална полза

За да запазите фитоестрогените, сведете до минимум времето, за което готвите сиренето тофу и супата мисо, като добавите соевите продукти на по-късен етап.

Порция здраве

Соевите продукти, които съдържат поне 6,25 г соев протеин в една порция, в комбинация с хранителен режим с нисък прием на мазнини могат да помогнат на пациенти с висок холестерол.

 

 

6 стратегии за здравословно начало на деня

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *