Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кое заболяване наричат „тих убиец“?

Така лекарите наричат остеопорозата – не особено известно, но много разпространено заболяване

остеоартроза

Много хора дори не се досещат, че вече са сериозно засегнати, наивно смятайки, че изгърбената им стойка е само резултат от почтената им възраст.

Остеопорозата е системно заболяване на скелета, при което е намалена костната плътност, което води до повишен риск от счупвания, от което най-сериозното последствие е увреждане на шийката на бедрото, намаляващо е 15-20 процента живота на хората. И далеч не всички болни след това се възстановяват напълно.

Изразените клинични прояви на остеопорозата настъпват доста късно, а в началните етапи никой не обръща сериозно внимание на промяната в осанката, болките в гърба, в костите, в гръбнака – ще поболи и ще мине. Напразно! Защото намаляването на костната маса става незабележимо и в продължителен период. По характер заболяването може да се сравни с хипертонията, която също може да е с доста меко развитие. Човек невинаги усеща завишените цифри на своето налягане и съответно не получава никакво лечение. А в един „прекрасен“ момент внезапно се развива такова страшно усложнение като инфаркт на миокарда…

Едва в последните двадесет години проблемът с остеопорозата стана със световен мащаб. У нас статистиката на заболяванията не е особено прецизна, затова по аналогия може да се прилага статистиката на западните страни. А тя показва, че в САЩ например 10 процента от населението е засегнато от остеопорозата, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *