ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Оздравителните сили на йогата

Йога е холистична наука за поддържане на добро здраве и добра форма, която може да лекува отвътре, чрез разгръщане на физическите и психически резерви.

Въпреки че йога не е основно средство за лече­ние, в текстовете на Хатха йога често се срещат обяснения на терапевтичното и профилактичното въздействие на йога практиките. В Индия хората, страдащи от различни заболявания, от векове са лекувани с практикуване на йога в дома на някои от учителите или в близост до него.

Йога техниките позволяват да бъдат лекува­ни различни болести. Резултатите от проведе­ни в Йога институт „Кайвалядхама”, Лонавла, Индия, през 1954-55 г. изследвания показали, че с практикуването на йога подобрение са полу­чили близо 84,65% от мъжете и 89,2% от жените. Хората, участвали в проучването, били с не­врастении, хронични ринити, бронхиална астма, колити, затлъстяване.

Специалисти от различни страни стигнали до заключението, че йога оказва благотворно влияние върху заболяванията, свързани по един или друг начин със силата на ума и преживения от организма стрес – психически, сърдечносъдо­ви, на стомашната система, алергии.

Под въздействието на силен и продължите­лен стрес първо започват да страдат най-чувствителните и слаби органи и системи на органи­зма (повишената уязвимост може да е предадена по наследство или да е придобита). Разбира се, не можете да постигнете пълно излекуване само с йога, но можете много да облекчите и подо­брите здравословното състояние. А в комбина­ция и с друг вид лечение резултатът ще е наис­тина добър.

 

 

Йога за лицето – как да спрем годините?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *