Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Геймър е пленник на компютъра си от 6 години

Възрастен човек е изпратил зов за помощ в китайската социална мрежа Sina Weibo. Той е сериозно притеснен за сина си Ксяо Джинг, който от 6 години не е излизал от фамилния дом.

pc27-годишният Ксяо Джинг е пленник на компютъра си: играе непрекъснато различни игри в интернет и спира за броени минути, за да хапне нещо набързо. Спи през деня, вилнее из интернет през нощта, споделя отчаяният баща. Синът му си купил компютър през 2007 година. После напуснал работа и се затворил в стаята си, разказва историята www.eg.ru. Престанал е да общува дори с най-близките си роднини. Семейството е убедено, че Ксяо има нужда от лечение, и се страхува за психическото и физическото здраве на младия човек.

Ксяо не е единственият китаец с подобен проблем. Увлечението по онлайн игри в далечната страна взема размерите на епидемия, но до подобни крайности към момента не се е стигало. Посланието на притеснения родител привлякло интереса на китайските медии. Пред дома на отшелника се събрало истинско стълпотворение от журналисти, които искали да поговорят с вманиачения геймър. Ксяо бил буквално бесен, че му губят времето, и излязъл да ги посрещне с нож в ръката. Очевидно момчето има нужда от лечение, е краткият коментар на журналистите.

Пълна загуба на връзка с реалността – до това води пристрастяването към игрите в интернет. Преди време друг вманиачен любител, който дълго време се занимавал с агресивната игра “Grand Theft Auto 3”, се опитал да пренесе виртуалния живот в реалността. Играта кара героите да крадат коли и да се опитват да избягат от преследвачите си, като е разрешено да извършват убийства. Въпросният геймър излязъл на улицата с оръжие в ръка и разстрелял на живо няколко човека, както вече го бил правил многократно във виртуалните преследвания. Само че този път жертвите умрели наистина. Играта била забранена – късно!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *