ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Що е то хомеопатия?

В превод от гръцки името „хомеопатия“ означава „подобно на страданието“

Името му отразява ос­новния му принцип – този на подобието. Той гласи, че една болест трябва да се лекува с онова лекарство, което – ако бъде дадено на здрав човек –  ще предизвика появата на симптоми, по­добни на тези, които описва болният. Казано с други думи, ако пациент кашля, той ще получи медикамент, който би накарал здрав чо­век да се разкашля.

Друг важен принцип е този на „безкрайно малка­та доза“. Според него лече­нието трябва да се извършва със субстанция, приемана от болния в много ниска концентрация. Приемът на лекарството не се повтаря, докато не се изчерпа ефек­тът от първата доза.

Важен отличителен белег на хомеопатията спрямо официалната меди­цина е, че тя е холистичен метод – човешкият органи­зъм се разглежда като една цялостна взаимосвързана система и диагнозата се поставя според съвкупността от симптоми. А тази съвкуп­ност при всеки човек е различна. Затова при лечение по метода на хомеопатията, ако има 10 души с една и съща диагноза, лекарство­то за всеки от тях ще бъде различно. Според хомеопа­тията съществува само една болест – разстройство на жизнената енергия на отдел­ния индивид. Тази дисхармония се изразява в различ­ни оплаквания на различни нива в организма. Оплаква­нията зависят от вродената предразположеност на всеки отделен човек към опреде­лени заболявания. Затова болестта протича по разли­чен начин при различните хора. Не можем да разберем болестта, докато не разбе­рем човека, който е болен.

 

 

Облекчете болката без лекарства

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *