Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво изписват докторите на вманиачените си пациенти!

Почти всички лекари от време на време изписват на свои вманиачени пациенти плацебо. Това са “кухи” лекарства – те не съдържат никакви целебни съставки и при тях се разчита на ефекта на самовнушението.

placeboПрието е да се мисли за плацебо като за продукт, който служи само при клинични изпитания на други медикаменти. Хапчетата се дават на контролна група, която служи за фон, с нея се сравняват резултатите на онези, които приемат някакво ново лекарство. В плацебо-групите обикновено също се проявява положителен ефект, тъй като участниците в тях не знаят съдържанието на хапчетата и чрез самовнушение повлияват върху наблюдаваните процеси в организма си, коментират изследователи от Оксфорд.
97 на сто от медиците дават на свои пациенти витамини или слаби лекарства, които не са предназначени за заболяване с описваната от пациентите симптоматика, твърдят от medikforum.ru. Слабо действащите медикаменти са представяни от лекарите като силни и специално за “това” страдание, за да се провери действителното състояние на здравето. На хора, които се жалват от постоянни болки например, лекари са изписвали витамини, като са ги убеждавали, че това всъщност е мощно болкоуспокояващо. Други 3% от лекарите пък направо давали чисто плацебо, което е хапче със захарно съдържание. И в единия, и в другия случай е регистрирано “оздравително” повлияване, което се дължи единствено на самовнушението. Пациентите подобряват настроението си – получили са почти вълшебен медикамент и ще бъдат излекувани!
Етичният кодекс на британските лекари забранява използването на плацебо по този начин. Очевидно обаче всички нарушават правилата! Всъщност самовнушението има голяма лечебна сила и именно на нея разчитат лекарите в такива случаи, обобщават анализаторите от Оксфорд.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Ето какво изписват докторите на вманиачените си пациенти!

  1. nike shox каза:

    I keep listening to the rumor speak about receiving boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

  2. せずそさ каза:

    We not agree with the help of Hotdogs provide feedback that „I consider most religionists really are extremists. Anyone of which thoughtlessly belives during supernatural the wrong ideas is truly a prospective peril to help you society“. Consumers have religious beliefs in order to way many times authentic however i really don’t understand how these are some risk towards population.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *