Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли разлика между косопад и алопеция?

Да губим 80-100 косъма дневно, особено при смяна на сезоните, е нормално

косопад

Ако обаче са повече, става дума за косопад (алопеция). Най-често срещаният е андрогенният, който се дължи на повишените нива на андрогенните (мъжките) хормони. От него страдат и мъже, и жени. Страданието е неприятно, но решение има. Към загубата на коса са по-чувствителни жените, отколкото мъжете. Това състояние провокира и емоционален дискомфорт, който не се преодолява лесно. Изисква се много търпение и грижи, както и назначаване на правилната терапия. В този случай консултацията със специалист е задължителна.

„Причините за косопада могат да бъдат най-различни – заболяване на щитовидната жлеза, стрес, продължително боледуване, хормонален дисбаланс, диети“, казва дерматологът д-р Слава Божинова. Дори неподходяща шапка може да предизвика косопад.

„Има материи, които пречат на скалпа да диша, както и модели, затрудняващи кръвообращението. Косъмът се храни недостатъчно, изтънява и пада“, обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Божинова.

За изясняване на причините е необходима консултация със специалист-дерматолог. Понякога се налага диагностика с дигитален микроскоп, който открива заболяванията на скалпа и на косъма. Може да се стигне и до допълнителни кръвни изследвания. След диагностиката се изготвя индивидуален терапевтичен план, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *