Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Млечните продукти са противопоказни при рак на гърдата!

Пациентки с диагностициран рак на гърдата трябва да се откажат от млечните продукти – това е в техен интерес.

rakМлечните продукти намаляват два пъти шансовете за оздравяване на жени с рак на гърдата, предупреждава medikforum.ru. Специалисти от изследователския център Kaiser Permanente в САЩ съветват да се избягват сирена, кисели млека и сладолед.
Проблемът е в това, че в млякото и млечните продукти се съдържа женският хормон естроген. Той ускорява деленето на раковите клетки и представлява нещо като гориво за разрастването на злокачествената тъкан. Дори само еднократен прием на млечна храна в рамките на деня е рискована постъпка, защото влияе негативно върху шансовете на болната жена да оцелее. Заключението на американските специалисти е първо по рода си – наистина за първи път се прави връзка между млечните храни и рака на гърдата.
Съвременната наука е категорична, че животът на един онкоболен зависи – като качество и продължителност – от неговата диета. Диетата има значение и за това дали ще се проявят рецидиви на болестта. Ролята на млечните продукти е изучавана целенасочено от 1997-а до 2000-та година. На 1500 жени с рак на гърдата било предложено да водят дневник на храненето си, като специално вписват млечните продукти.
Най-често болните жени се изкушавали да хапват сладолед, кисело мляко, кашкавал и горещ шоколад с мляко. Статистически било установено, че еднократен прием на млечна храна в рамките на деня намалява шансовете за оцеляване с 50% в рамките на 12 години. Има една особеност: значително количество от млякото в САЩ и Великобритания е от бременни крави и е с високо съдържание на естрогени, т.е. заплахата е повече от сериозна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *