Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помощ! Имам сърцебиене!

Може би имате пролапс на митралната клапа

сърцебиене

Сърцето има задачата да изтласква кръвта и да я движи в една посока – отдясно през белодробното кръвообращение наляво към аортата. Нормално е връщането на кръвта назад да се спира от сърдечните клапи. Когато лявата камера изхвърля кръв към аортата, в този момент митралната клапа, която има две платна, трябва да издържи на това налягане и не пропуска кръв, която да се връща обратно към лявото предсърдие. Проф. д-р Гочева твърди пред списание „За жената“ , че когато двете платна на клапата не се докосват и не се затварят плътно, е възможно в различна степен да се връща кръв към предсърдието. Започва да прониква кръв от лявата камера към лявото предсърдие. Митралният пролапс създава условия за подобно нарушаване на хемодинамиката на сърцето. Класифисира се като сърдечен порок.

Установява се с ехокардиография

Проф. д-р Нина Гочева обяснява, че най-често митралният пролапс е вроден. Установява се с преслушване и ехокардиография, която се прави лесно и безболезнено. Методът е сигурен, диагностицира наличието на митрален пролапс и определя степента му. Попитахме проф. Гочева дали митралният пролапс има общо с шум на сърцето. Да, категорична е тя, може да се открие рано, още в бебешка възраст. Затова съветва родителите, ако се чуе шум при детето им, задължително да му се направи ехокардиография. „Не бива да се страхувате от тази диагноза – убеждава ни проф. д-р. Гочева, – защото митралният пролапс е козметично анатомично нарушение и в преобладаващата част от случаите няма влияние върху продължителността на живота. Най-често се среща при високите и слаби жени, но не води до някакви функционални смущения. А когато е необходимо лечение, то е оперативно.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *