Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само за момичета: Дефлорацията може и да е безкръвна

Първият път като че ли е много по-вълнуващ за момичетата, отколкото за момчетата

момиче

Загубата на девствеността е съдбоносна стъпка, която ясно маркира прехода ти от девойка към жена. Много внимателно трябва да обмислиш как и кога да се случи това. Според психолозите жените, чийто първи акт е бил неприятен, след години страдат от душевни травми, които им пречат пълноценно да изпитват сексуално удоволствие.

Най-важно е да осъзнаеш, че няма най-подходяща възраст за загуба на девствеността. Това може да стане между 15-ата и 19-ата, но и след 20-ата година. Всичко зависи от физическата и емоционалната ти зрелост, както и от стечението на обстоятелствата. Според статистиката средната възраст, на която момичетата от Евросъюза губят невинността си, е 17 и половина години.

Почти няма девойка, която да пристъпи към първия си сексуален акт, без да е влюбена. Така че най-напред изчакай да се споходят чувствата и чак след това мисли за полов живот. Другият вариант е да потърсиш по-опитен от теб мъж, с когото си сигурна, че няма да имаш засечка. И при двете положения само ако напълно се довериш на партньора си, ще можеш да се отпуснеш. Иначе има опасност мускулите на влагалището ти силно да се стегнат и проникването да бъде много болезнено.

Колкото по-дълго продължи любовната игра, толкова по-добре за тебе. Така ще имаш време да се възбудиш, а това ще намали болката и притеснението ти.

При същинската дефлорация се скъсва хименът -ципата, която затваря влагалището. Много девойки се ужасяват; че това е придружено с огромна кръвозагуба и болка. В редки случаи обаче е така. Тъй като хименът е много тънък и гъвкав, при скъсването му обикновено се отделят едва няколко капки кръв. В 50% от случаите дори това не се наблюдава. Подобно явление се случва най-вече при момичетата, които редовно спортуват, тъй като техният химен е по-отпуснат.

Не е вярно, че от първия път не може да се забременее. Затова, колкото и да си развълнувана, не забравяй да се предпазиш от бременност и венерически болести. Най-добре с презерватив.

Ако много те боли, кажи на партньора си да спре, колкото и неприятно да му е това.

В случай че презервативът се скъса, незабавно си купи от аптеката хапче за спешна контрацепция след секс. То има най-сигурен ефект, ако го изпиеш до 12 часа след „гафа“.

Ако въпреки всички мерки за сигурност установиш, че си бременна, тичай при квалифициран гинеколог. И дори не си помисляй да правиш криминален аборт, за чиито последици може да съжаляваш цял живот, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *