Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се отразява липсата на витамини при бременните?

Балансираното хранене не е достатъчно

бремеена

Недостигът на цинк би могъл да повлияе негативно растежа, половите жлези на плода и заздравяването на раните при майката. Дневните нужди от йод за бременни са средно 230 микрограма. Бъдете внимателни – както недостигът, така и излишъкът на йод могат да предизвикват нежелателни последствия.

По-високото количество крие риск от развитието на гуша при новороденото, а по-малкото се свързва с интелектуално изоставане. Бременността не повлиява необходимата дневна потребност от витамин А, който е важен за зрението и за растежа на плода. От допълнителен прием на витамин В12 се нуждаят вегетарианките, тъй като растителната диета е изключително бедна на този важен за кръвните клетки витамин.

„Ако количеството витамин С е повече от 70 мг, то води до дефицит на витамин В12, тъй като пречи на усвояването му -обръща внимание пред вестник „Всичко за семейството“ акушер-гинеколожката Марина Михова. – Няма как да се пред-озират приетите с храната витамини, но това е напълно възможно при употреба на таблетки. Не бива да се превишава указаната доза освен ако наблюдаващият лекар изрично не предпише по-висока. И не забравяйте, че приемането на витамини за бременни не замества, а само допълва рационалното хранене.“, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *