Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рискът от инсулт може да се редуцира!

Рискът от инсулт може да се редуцира с 22%, ако човек има ясна житейска цел и я следва комплексно.

insultНеобичайното твърдение е на изследователи от Университета Мичиган в САЩ, съобщава medikforum.ru. Те са наблюдавали доброволци на възраст над 50 години и чрез събитията и начина им на живот доказват, че хората с ясно формулирана житейска цел по-рядко стават жертва на инсулти. Учените признават, че самият механизъм на предпазването не им е ясен, но допускат, че подчиняването на някаква цел мобилизира личността и освен това я стимулира да води здравословен живот. Втората им хипотеза е, че житейската цел настройва мотивираните хора да гледат позитивно на живота и това също се оказва благоприятно условие.
Инсултът е един от факторите за преждевременна смърт, всеки ден по земята милиони хора изпитват ужасните последици на болестта. Ако финалът на един мозъчен удар не е бързата смърт, обикновено засегнатите остават инвалиди и живеят до следващия или следващите инсулти с редица ограничения. На всяка държава последиците от инсултите, които инвалидизират много хора и се налага продължително лечение, струват милиарди долари.
В тази светлина и в социален план може да се приеме американската теза, че формулирането и следването на една житейска цел е и профилактика срещу инсулти. Устременият към някаква цел човек по принцип по-леко понася всякакви инфекции и заболявания и очевидно има по-силен имунитет. Подобна логика е разумна и в крайна сметка няма причина да не се стимулира такава възможност, още повече, че не изисква специално влагане на средства. Изисква се обаче активна позиция и загриженост за собственото здраве от страна на застрашения от инсулт човек!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *