Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мерим кръвно на двете ръце – защо?

Британски лекари препоръчват кръвното налягане да се мери при регистрирани отклонения от нормалните стойности и на двете ръце. Защо?

1-kravno-nalqgane-promeni-framarРазличните показания на дясна и лява ръка могат да подскажат, че има риск от сърдечно-съдови заболявания, припомня puls.bg с позоваване на The Lancet. Сравняването на показателите е препоръчително при по-възрастните пациенти, а при диабетиците е задължително. Разминаването в измерените стойности може да ни предупреди за инсулт или инфаркт.
Лекарите от Острова са се позовали в заключенията си на резултатите от близо 30 проучвания по темата. Те са категорични, че разминаването с 15 и повече единици свидетелства за стесняване и втвърдяване на артериите. При такъв тип съдови промени кръвта не оросява пълноценно долните крайници и се развива периферна съдова болест. Пациенти с такива признаци са 2.5 пъти в по-голям риск от инфаркт в сравнение с хора, при които показателите ляво-дясно не се разминават съществено. Проявата на характерни външни промени по долните крайници /масирани точкови кръвоизливи, потъмняване и некротизиране на кожата по глезените/ е тревожен сигнал и за кръвоснабдяването на мозъка. Опасността от непълноценен приток на кръв към главния мозък е с ръст 1.6 пъти.
Регистрирането на описаните отклонения в ранна фаза означава навременна грижа за овладяването на здравословния проблем. Контролът позволява да се забави неговото развитие, което е гаранция за удължаване на живота.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *