Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Една ябълка на гладно ще ни помогне да отслабнем!

Диетолозите съветват да хапваме ябълки на гладно: един плод, изяден 15-20 минути преди хранене, включва в организма механизма на саморегулация.

yabloko-hudetС една ябълка на гладно успешно контролираме апетита си и се засищаме с малки порции храна, твърдят от medikforum.ru.
Смисълът на т.н. ордьовър отдавна е изопачен: първоначалната идея е да се “излъже” гладът, така че да поемаме по-малки количества храна. Вместо това апетитните хапки, които се поднасят като предястие, обикновено разпалват лакомията ни. Добре е да се знае, че в ролята на предястие могат да влязат изварата, киселото мляко: малки дози нискокалорийни храни. Най-добро предястие обаче е ябълката. Тя неутрализира апетита, като в същото време не го лъже – дава му реален “материал”, който е полезен за стомашно-чревния тракт.
Хубаво е да знаем, че не всички сортове ябълки са подходящи за тази роля. Така например киселите не стават: те провокират отделянето на големи дози стомашен сок, което само изостря чувството на глад. Сладките пък предизвикват жажда, а да се налеем с вода преди ядене е груба грешка. Затова трябва да се ориентираме към сортовете с неутрален вкус. Добър вариант са и печените ябълки – естествено, печени без захар! Печенето извежда от плода излишните киселини. Ако пък добавим при термичната обработка и канела, не само ще имаме нещо за похапване с приятен аромат. Канелата съдържа активни полифеноли, които балансират стойностите на кръвната захар, блокират зверското чувство на глад и в много случаи смъкват високото артериално налягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *