Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От какво може да ни болят гърдите?

Болката в гърдите най-често ни подсеща, че…имаме сърце! Но ако сме сигурни, че със сърцето всичко е наред, а болката упорито ни тормози, от какво може да е?

heart-strokeПри това – по един и същи начин ли боли, когато проблемът е в сърцето, и когато все пак причината е друга? Светлина в тази посока се опитва да хвърли публикация във www.kp.ru. Ето и описание на възможните болки в гръдния кош:
* Пробождаща болка, придружена с кисел привкус в устата и усещане, че изяденото преди малко се връща обратно;
* Болка, която се усилва и отслабва при смяна на положението на тялото;
* Болка, която се усилва при кашлица или дълбоко вдишване;
* Болка при притискане на гръдния кош.

Какви могат да са обясненията за тези проблеми?
1. Нарушени функции на храносмилането. Най-често това са киселините – те причиняват усещане за парене зад гръдната кост, тъй като стомашен сок попада в хранопровода. Може да има разстройство на гълтането: при някои заболявания на хранопровода актът на преглъщането е мъчителен и болезнен.
Възможно е да става дума за проблеми с жлъчката. Камъните в жлъчния мехур, възпалителните процеси се проявяват с болки в корема, които се разпространяват в целия гръден кош.
2. Травми или състояния, при които има поражения върху структурата на гръдния кош. Костохондрит – възпаление на хрущялната част на ребрата, особено при връзката им с гръдната кост. Тази болка се усилва при движения, при лягане и ставане, кашляне и кихане. Болка в мускулите – хроничен синдром, например при фибромиалгия; придружава се с общо болезнено състояние на гърдите. Травми на ребрата – пукване или счупване.
3. Заболяване на белия дроб. Най-опасна е тромбоемболията на белодробната артерия. При това състояние кръвен съсирек попада в белодробните кръвоносни съдове, запушва ги и притокът на кръв, която не може да циркулира, причинява остра болка. Плеврит – възпаление на плеврата /обвивката на белия дроб/ и вътрешната стена на гръдния кош. Болките са остри при вдишване и издишване. Колапс на белия дроб – между белия дроб и вътрешната стена на гръдния кош е проникнал въздух; пневмоторакс. Болките, които се появяват внезапно, могат да продължат няколко часа. Белодробна хипертензия – при високо налягане на кръвта в белодробните артерии.
Диагностиката на причините за описаните болки изисква лекарска намеса. Любопитно е това, че същите усещания могат да се получат и при силен пристъп на паника: болка в гърдите, учестено сърцебиене и дишане, обилно потене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *