ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Можем ли да живеем по 150 години?

Средната продължителност на живота при древните ни предшественици е била 30 години, а днешният й еквивалент е 72.

dedoНемски учени, анализирайки статистиката на съвременната смъртност, създадоха теория за това, че 72 години – това са съвременните 30!
И така, днес 72 години възраст е същото, което преди осем хиляди поколения са били 30-те, пише medikforum.ru. Лошото в тази новина е това, че порасналата средна продължителност на живота не ни гарантира лице бец бръчки след 70-те. Прадедите ни просто са имали толкова шансове да умрат на 30 години, колкото ние на 72. Статистиката на съвремието се отнася за развитите държави.
Любопитно е и това, че средната продължителност на живота се е увеличавала незабележимо, със скоростта на костенурката. И изведнъж – невероятен скок при последните четири поколения. От 1840 година продължителността на живота на новородените е нараствала с по три месеца на година. Днес в много страни тя вече надхвърля 80 благодарение на балансираното хранене и медицината.
Учени от института “Макс Планк” допускат, че човечеството ще може да се радва на все по-дълъг живот. Така например всеки четвърти гражданин на Великобритания, който се ражда през тази година, ще може да живее по един век. Ако човечеството се справи с онкологичните и сърдечно-съдовите заболявания, както и със затлъстяването и диабета, ще можем да се приближим до жизнените показатели, които изначално са заложени в човешкия организъм. Счита се, че оптималният предел на човешкия живот при идеални условия е 150 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *