Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Човечеството се спасява с антибиотици от потта!

Учени са на път да създадат сигурно оръжие срещу най-устойчивите супербактерии. В този план ще им помогне човешката пот!

potЧовешката пот съдържа вещество, което има огромна разрушителна сила за микроорганизмите, съобщава medikforum.ru. Това е белтъкът дермицин – той се активира в солена, леко кисела субстанция, каквато е човешката пот. Дермицинът прониква през клетъчните мембрани на вредните микроби и ги убива. Учените се надяват, че дермицинът ще стане добра основа за създаването на антибиотици от ново поколение. Човечеството има нужда от това, за да се справи с т.н. супербактерии.
Супербактериите причиняват тежките инфекции, които понякога се разпространяват в болничните помещения. В своята еволюция те се срещат с различни антибиотици, изработват си резистентност и на практика стават непобедими. Заболяванията, които предизвикват днес, преди време са се поддавали на лечение с антибиотици /туберкулоза, сепсис/, но сега отново са смъртоносни както във времената преди откриването на първия антибиотик. Много често пациентите трябва да разчитат на собствените си съпротивителни сили и при хората с отслабен имунитет изходът обикновено е летален.
Вече знаем в детайли как работят натуралните антибиотици – коментира д-р Улрих Захарие от Университета в Единбург. – Ако кожата получи някакво увреждане, включително ужилване от комар или драскотина, организмът отделя дермицидин. Дермицидинът много бързо намира и унищожава вредните микроби, които се опитват да проникнат през раната. Антибиотиците, които можем да създадем на базата на тази основа, ще бъдат по-ефективни от всичко създадено досега!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *