Начало / Здравословен живот / Здравеопазване / Човечеството се спасява с антибиотици от потта!


Човечеството се спасява с антибиотици от потта!

Учени са на път да създадат сигурно оръжие срещу най-устойчивите супербактерии. В този план ще им помогне човешката пот!

potЧовешката пот съдържа вещество, което има огромна разрушителна сила за микроорганизмите, съобщава medikforum.ru. Това е белтъкът дермицин – той се активира в солена, леко кисела субстанция, каквато е човешката пот. Дермицинът прониква през клетъчните мембрани на вредните микроби и ги убива. Учените се надяват, че дермицинът ще стане добра основа за създаването на антибиотици от ново поколение. Човечеството има нужда от това, за да се справи с т.н. супербактерии.
Супербактериите причиняват тежките инфекции, които понякога се разпространяват в болничните помещения. В своята еволюция те се срещат с различни антибиотици, изработват си резистентност и на практика стават непобедими. Заболяванията, които предизвикват днес, преди време са се поддавали на лечение с антибиотици /туберкулоза, сепсис/, но сега отново са смъртоносни както във времената преди откриването на първия антибиотик. Много често пациентите трябва да разчитат на собствените си съпротивителни сили и при хората с отслабен имунитет изходът обикновено е летален.
Вече знаем в детайли как работят натуралните антибиотици – коментира д-р Улрих Захарие от Университета в Единбург. – Ако кожата получи някакво увреждане, включително ужилване от комар или драскотина, организмът отделя дермицидин. Дермицидинът много бързо намира и унищожава вредните микроби, които се опитват да проникнат през раната. Антибиотиците, които можем да създадем на базата на тази основа, ще бъдат по-ефективни от всичко създадено досега!

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб