ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява послеродовият сепсис?

  • При усложнено раждане, свързано с много манипулации, бактериалната инвазия може да настъпи по време или веднага след това.

Послеродовият сепсис е общо заболяване, което се дължи на нахлуване на болестотворни микроорганизми в кръвообращението на жената непосредствено след раждането. Развитието на заболяването обикновено започва от локален инфекциозен процес, от който бактериите постоянно или периодично нахлуват в кръвоносните съдове.

Най-чести причинители на послеродовия сепсис са: стафилококи, коли бактерии, стрептококи. А самата инфекция има две форми: септикопиемия и септицемия.

Септицемията е остро септично състояние, обхващащо целия организъм при директно наличие на микроорганизми в кръвообращението. Заболяването може да бъде самостоятелно или да се развие от нахлуване на микроорганизми от вените на плацентарното място. Промените настъпват в па- ренхимните органи, където има тежки дегенеративни           промени. За клиничната картина е характерно, че първите дни след раждането са относително спокойни. Родилката като цяло е в добро общо състояние с леко повишена субфебрилна температура. При усложнено раждане, свързано с много манипулации, бактериалната инвазия може да настъпи по време или веднага след раждането. Температурата се повишава до 40 градуса. Пулсът се ускорява. Бързо настъпва влошаване на общото състояние. Лицето придобива страдалчески вид, а очите са блестящи. Дишането става ускорено и повърхностно. Бързо се развива чернодробна и бъбречна недостатъчност.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Какво представлява послеродовият сепсис?

  1. Pingback: Човечеството се спасява с антибиотици от потта! | Лекува нет

  2. Pingback: Опасно състояние ли е септикопиемията? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *