Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прекарвайте повече време с бебето си след раждането

Бременността и раждането са най-радостния момент в живота на всяка жена. И все пак всяка една от пет жени преживява тежка депресия по време на бременността си или три от всеки пет жени преживяват тежка депресия след раждането. Добрата новина е, че това състояние може да се лекува успешно.

Депресията по време на бременност може да се случи поради значителното повишаване на хормоните. Може също така да се случи заради предизвикано чувство на страх или загуба на контрол над емоциите. Когато тези моменти съществуват по-дълго време е важно да имате подкрепата на съпруга си и на семейството си. Само пълната подкрепа на всички може да ви помогне да се справите по-бързо с проблема и да преодолеете депресията по време на бременността си. Разбира се, ако нямате съпруг и семейство, което да ви подкрепя винаги може да се обърнете към терапевт, който може да ви помогне да се справите с проблема.

Следродилната депресия се появява при почти половината от всички бременни жени. Това се случва защото хормоните се променят драстично, тъй като тялото се връща в нормалното си състояние. Това също може да се случи и от чувството на загуба, че бебето вече не е в утробата. Това чувство може да се появи въпреки, че вече държите бебето в ръцете си.

Най-добрият начин за преодоляване на депресията след раждане е да прекарвате колкото се може повече време с бебето. Близостта ви с бебето ще помогне и на вас и на бебето да се приспособите към новия живот, който е настъпил след раждането. Друг начина за справяне с депресията след раждането е да отделяте повече време за вашия съпруг и другите членове на семейството си. Това трябва да се прави за да не се почувствате така все едно сте сама с бебето си. Необходимо е колкото се може повече да се постараете да върнете предишния си живот, а това ще ви избави от следродилната депресия най-бързо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Прекарвайте повече време с бебето си след раждането

  1. Pingback: Бебешкият плач – полезен или опасен | Лекува нет

  2. Pingback: Какво представлява послеродовият сепсис? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *