Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фибрите – добрите чистачи на организма

Фибрите буквално измитат токсините

фибри

Растителните влакна (фибри, баластни вещества) са сложни въглехидрати, които не се преработват от организма, но запълват стомаха и засищат за дълго. Съдържат се в плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни и варивата. В млечните и другите животински храни липсват.

Колкото повече фибри ядем в началото на храненето, толкова по-малко огладняваме. Освен това влакната намаляват абсорбирането на въглехидратите, освобождава се по-малко инсулин и съответно се складират по-малко мазнини. Действат стимулиращо и на отделителната система и измитат токсините от нея. Фибрите заемат голям обем и се свързват с излишната вода. Понижават и нивото на лошия холестерол, тъй като затрудняват усвояването на твърдите животински мазнини.

За да функционира правилно, организмът ни има нужда от 12 г фибри на всеки 1000приети калории, което означава, че дневно трябва да му осигурим 20-30 г. Повечето от нас обаче си набавят едва половината. Затова в менюто ни трябва да присъстват 2-3 порции зеленчуци (най-добре сурови), 2-3 порции плодове, а замяната на рафинираните брашна с пълнозърнести ще допълни менюто с още фибри, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *