ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Работата в офис ни ошишква с 3 кг на година!

Похапването на работното място в офиса е причина да прибавяме към теглото си по 3 килограма в рамките на една година.

ofis-hranene-300x200Ако работим 10 години при такива условия – значи ли това, че ще се ошишкаме с цели 30 кила? Не е изключено, твърдят британски социолози, цитирани от medikforum.ru. При това процесът не е присъщ само на жените – присъщо е на всички, които предпочитат да се хранят на бюрото си.
Според британските изследователи работещите в офиси служители и специалисти изяждат средно по две закуски на ден. 30% се хранят три пъти, без да се откъсват от работната среда, а 13% от жените дори го правят по четири пъти.
Най-често храната, която се поема в такава обстановка, е висококалорична: шоколад, понички и кексчета, чипс. В минути на прозрение офис-реботникът решава, че ще се храни здравословно и ще хапне само нещо лека: салата. Но много скоро стомахът отново е празен и започва да напомня за себе си. Най-.лесното нещо в такъв случай е да дръпнеш чекмеджето, в което има нещо вкусно и…висококалорично!
Най-популярна храна в офиса са кексчетата /избрани от 42%/, следвани от шоколада /38%/, чипс /32%/ и солени тестени закуски, банички и пр. /13%/. В тази статистика не са включени различните домашно приготвени вкусотии, които служители забъркват и носят на колегите си с повод и без повод.
33% от анкетираните в британското изследване са признали, че храната е оръжието им срещу стреса и търсят нещо за ядене всеки път, когато са под напрежение. 22% ядат сладки неща, за да се ободрят и да си подобрят настроението. Един процент си признават, че между официалните хранения ядат и тайничко – “от чекмеджето”. Правят го наистина скришом, за да съхранят репутацията си на хора, които се владеят и не се поддават на изкушения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *