Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли лечение на синдромът на хроничната умора?

Синдромът на хроничната умора няма специфично лечение и при някои пациенти състоянието продължава месеци, дори години.

Въпреки че не е познат лек за тази болест, определени вещества в някои храни могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Симптоматиката на СХУ включва подути жлези, възпаление на ставите и други, подобни на грип сим­птоми, като всички могат временно да бъдат облекчени с консумацията на продукти с високо съдържание на незаменими мастни киселини. Те блокират отделянето на възпалителни вещества в организма. Смята се, че при някои хора със синдром на хронична умора може да има анормален метаболизъм на незаменимите мастни киселини. Важно е да се отбележи, че един конкретен вид – омега-3 мастни кисе­лини, помага и за справяне с депресията, която често съпътства СХУ.

Тъй като недостигът на витамин В12 се свързва с появата на умора и депресия, е възможно консумацията на храни с високо съдържание на този витамин да облекчи подобни проблеми при СХУ. Други ви­тамини от групата В, като тиамин, витамин B6 и рибофлавин, съ­що способстват за борбата с умората, като подпомагат сйнтеза на енергия в организма.

При много хора СХУ се появява непосредствено след прекарана на­стинка, грип или чревна инфекция. Поради тази причина е добре да се консумират храни, богати на витамин С, който укрепва отслабна­лата имунна система (което много учени смятат за един от фактори­те за поява на СХУ). Цинкът подпомага унищожаването на чуждите микроорганизми и пречи на разпространението на вирусите, като освен това стимулира и възстановява имунната система.

Тъй като много хора, страдащи от СХУ, изпитват главоболие и болки в мускули­те, храните с високо съдържание на магнезий могат да се окажат полезни в то­ва отношение. За справяне с безсънието, съпътстващо СХУ, е добре да се консу­мират продукти, богати на аминокиселината триптофан, която стига до мозъ­ка под формата на химическото вещество серотонин. Важно е да се отбележи, че продуктите с високо съдържание на въглехидрати често повишават нивата на серотонина.

 

 

Твърде многото часове зад бюрото са опасни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *