Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохол и продължителност на живота

Редовният прием на малки количества алкохол удължава живота.

lkoholЛюбителите на спирта имат повече шансове за дълголетие от пълните трезвеници, твърдят учени от университета Тексас в Остин. Този извод е направен след проучване на навиците и здравето на 1824 човека на възраст от 50 до 70 години, информира medikforum.ru. Изследването включва подробна анкета за живота на тестваните през последните 20 години, като въпросите обхващат отношението им към алкохола, заболяванията, актуалното здравословно състояние. Всички участници в проучването са декларирали предварително, че не са пълни въздържатели.
Резултатът от проучването се оказал парадоксален! Излиза, че пълният отказ от алкохола е също така вреден, както злоупотребата с него. Според заключенията вероятността пиещите прекалено да умрат преждевременно е с 42% по-висока в сравнение с умерено употребяващите. Пълните трезвеници обаче се оказали с 49% по-застрашени от същата опасност!
Най-опасно е за онези, които на млади години злоупотребяват със спиртните напитки, а с напредването на възрастта се отказват от тях. Подкопаното здраве не може да се възстанови напълно, затова е по-добре да се търси златната среда. А коя е тя?
Тексаският екип уверява, че здравословната норма на дълголетниците не трябва да е по-висока от едно-две питиета на ден. Една доза според тях е 25 милилитра концентрат, 125 милилитра вино или 290 грама бира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *