Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои лекарства се приемат на гладно?

Ако знаем как правилно да приемаме лекарствата, те не само ще ни излекуват по-бързо, но и ще нанесат по-малко вреда

лекарства

• Повечето растителни настойки и отвари. Те съдържат вещества, които под въздействие на солната киселина в стомаха се променят и преминават в неактивна форма. В съчетание с храната е възможно да се затрудни усвояването на отделните компоненти, съдържащи се в билките и отслабване на търсения ефект.

• Препарати с калций, който се свързва с мастни и други киселини и образува неразтворими съединения. Ето защо приемът им по време на или след хранене е безполезен.

• Но-шпа и други лекарства, които оказват неблагоприятно въздействие върху храносмилането или разхлабват гладката мускулатура.

Антибиотиците не се пият на гладно. Задължително изяждайте по една чаша кисело мляко час след като сте приели антибиотика. Не взимайте витамин С вечер, избяграйте да пиете този витамин ако ви предтои излизане, тъй като той има добре изразени диуретични свойства.

Непосредствено след хранене

След ядене обикновено се взимат медикаменти, които дразнят слизестата обвивка на стомаха. Някои от тях, като аспирин, индометацин или съдържащи резерпин, може да приемате с мляко, кисел или оризова вода, за да избегнете дразнещото действие, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *