Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет причини за отслабен имунитет

Няма да съобщим новина ако кажем, че с навиците си можем да укрепим имунната си система – но можем и да й навредим.

imunoВъзможно е да работим срещу собственото си здраве, без да съзнаваме това и без да правим нещо на пръв поглед опасно, коментира www.kp.ru. Английски медици направиха списък на онези малко известни фактори, които понижават активността на имунната система. Ето кои са те:
1. Много захар. Ако за кратко време приемете стотина грама захар /4 супени лъжици/, съпротивителните сили на вашия организъм намаляват три пъти. Това количество сладко влиза в организма ви с парче торта, бонбони или друга подобна храна, с един литър кола. Защитата ви е рязко намалена за срок от 5-6 часа.
2. Малко вода. Ако не пиете достатъчно вода, отслабват всички функционални способности на организма. Почти всеки съвременен човек страда от обезводняване и развива синдрома на сухата клетка, но не го счита за опасно. Освен това доста хора се заблуждават, че кафето и чаят добавят течност в тялото ни, а всъщност става точно обратното.
3. Сух нос. Подсмърчащият човек е по-защитен от респираторни инфекции от някой, чийто нос е напълно сух. Сухата лигавица не може да бъде защита от микроби; секретите в носа са реакция на имунната система, която организира защитни бариери срещу “агресора”.
4. Стрес. Хормоните на стреса потискат реакциите на имунната система. Колкото повече се ядосваме и нервничим, толкова по-силно страда защитата ни. Негативните емоции разболяват, докато усмивката и позитивната настройка ни пазят и от болести.
5. Недостиг на сън. По време на сън имунитетът възстановява резервите, които денем изчерпваме в борбата с микробите и вирусите. Ако сънят не ни достига, това възстановяване не се случва. Доказано е, че много често недоспиването е в основата на сърдечните заболявания, вечните простуди и дори на затлъстяването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пет причини за отслабен имунитет

  1. Пламен. каза:

    Причините са,както винаги комплексни.Освен горе споменатите,бих добавил и :прием на медикаменти,диетични грешки,латентно заболяване,общо изтощение,интоксикация на организма и мн. други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *