Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морски дарове за здраво тяло

Морските дарове не са просто кулинарен деликатес, а и питателни източници на белтъчини, осигуряващи хранителни вещества, които предпазват от анемия, артрит, рак, сърдечносъ­дови заболявания, катаракта, депресия и безплодие.

Полезни вещества

Витамин В12 – Съдържа се само в храните с животински произход и предпазва от анемия, депресия и сърдечносъдови заболявания. Ми­дите са изключително богат източник на този труден за откриване, но за сметка на това много необходим витамин.

Желязо – Морските дарове съдържат формата на този елемент, коя­то е с по-голяма бионаличност (т. нар. хема-желязо) и предотвратява анемия.

Омега-3 мастни киселини – Тези полезни за сърцето мазнини подхранват кожата и понижават риска от сърдечносъдови заболява­ния, включително високо кръвно налягане и инсулт.

Селен – Той е с противоракови свойства и предотвратява също ката­ракта, безплодие и проблеми с простатата. Морските дарове осигу­ряват огромни количества от този силен антиоксидант.

Цинк – Морските дарове са отличен източник на цинк – минерал, който поддържа здравето на имунната и репродуктивната система. Стридите са доказано най-богати на цинк.

За максинална полза

Омега-З мастните киселини се развалят бързо, затова купувайте само живи морски дарове и ги приготвяйте още същия ден. Избяг­вайте да ги консумирате сурови, тъй като може да съдържат опасни бактерии, вируси и паразити.

Порция здраве

Въпреки че имат славата на храна с високо съдържание на холестерол, морските дарове, най-вече скаридите, в действител­ност са полезни за сърцето. Те са богат източник на полезните за него омега-3 мастни киселини и съдържат съвсем малко наситени мазнини, които са истинският виновник за повиша­ването на холестерола при много хора. Изследванията сочат, че консумацията на храни с високо съдържание на омега-3 мастни киселини предпазва сърцето, но най-вече намалява риска от инфаркт.

 

 

5 трика за ограничаване на солта и захарта

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *