Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как може да се справите ако памперсите причиняват обриви на бебето

Кожата на бебето е много нежна и лесно се възпалява

бебе пелина

Най-честата причина за обривите са пелените за еднократна употреба, които сме свикнали да наричаме памперси.

Дерматитът от пелени е обрив, който покрива слабините, долната част на корема и горната на бедрата. Лесно се извършва лечение. Среща се при бебета и деца до 2-годишна възраст. Т.нар. дайпер дерматит обикновено започва между първия и втория месец, но може и в по-късна възраст. „Обривът най-често се предизвиква при смяната на марката пелени – казва от опит педиатърът и алерголог Йордан Мирчев пред „Всичко за семейството“. Ако се установи, че това е причината, просто се върнете към памперсите, които сте ползвали преди появата на обривите. Не е необходимо да употребявате подсушаваща пудра – става на топчета и още повече дразни кожата, а възпалението може да се засили. Цинкосъдържащите кремове добре повлияват зачервяването, а комбинираните мехлеми с противовъзпалителни и противогъбични съставки водят до бързо оздравяване.“

За да предпазите детето от кожно възпаление, ползвайте добре абсорбиращи пелени и поддържайте кожата суха, съветва лекарят. Даже за известно време оставяйте малкия човек без памперс, за да се проветрява кожата му, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *