ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да защитим очите си от компютъра?

Най-честото оплакване след продължителна работа с компютър е свързано със сухота в очите. Имаме чувството, че под клепачите ни са попаднали песъчинки!

400очи2При работа на компютър окото премигва наполовина по-рядко от обикновено, обясняват от puls.bg. Именно това причинява описаните усещания и ако ги неглижираме, рискуваме сериозно да увредим зрението си.
Какво е разумно да направим?
Няма да попречи на работата ни, ако на всеки 20-ина минути прекъсваме за минутка и насочваме погледа си към предмет, който се намира около нас. Разстоянието до него е добре да бъде около половин метър.
Поне 2-3 пъти в рамките на работния ден трябва да се отделяме от екрана и да гледаме през прозореца в далечина. Флакончето с изкуствени сълзи трябва да ни е постоянно под ръка.
Мониторът следва да има защитен екран, разположен на около 63-65 см от очите ни. Погледът ни да го обхваща директно, приблизително в хоризонтална плоскост. Избираме такова разположение на компютъра, че светлината от прозореца да не пада директно върху екрана.
Ако обичайните профилактични действия нямат резултат и очите са зачервени, парещи, с болка, посещението при офталмолога е задължително. Такива визити с профилактична цел са препоръчителни на всеки две години, дори и да нямаме никакви оплаквания.

За да засилите очните мускули и да направите зрението си по-фокусирано и ясно, ви препоръчваме също така и новите очила тренажори с перфорация – Д-Р ВИЖЪН, който подобряват фокуса и коригират яснотата на изображението.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *