Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на лениво око в пълна тъмнина

Десет дни, прекарани в пълна тъмнина, могат да помогнат на дете с амблиопия /лениво око/ да вижда по-добре.

ochen-pregledКанадски учени направиха успешен опит за лечение на амблиопия – отклонение, от което страда едно на 25 деца. Известно е, че причина за него са проблеми в мозъчните връзки, поради които едното око вижда по-добре от другото. Това пречи да се преценява правилно разстоянието до едни или други предмети и да се разглеждат техните детайли.
Обичайният метод на лечение сега препоръчва на децата да носят продължително време специални превръзки, което дразни децата. Освен че му е неудобно, мъникът е подложен на присмех от страна на безмилостните си връстници. На всичко отгоре тази методика не постига кой знае какви положителни резултати. В същото време, ако липсва лечение, не е изключено да се стигне до ослепяване.
Учените от канадския Dalhousie University обявиха, че ще лекуват амблиопията чрез нова терапия. Тя предвижда децата да бъдат изолирани десет дни в пълна тъмнина. Опитите им с котета вече са дали потресаващи резултати, което ги кара да очакват успешно приложение и при хора.
Опитните котета с амблиопия били поставени в нещо като миниатюрни стаички без прозорци, разположени в по-голяма стая. Тя от своя страна се намира в още по-голямо помещение. Конструкцията напомня руска матрьошка, описват от medikforum.ru. Идеята е по този начин да бъде постигнат ефектът на пълна тъмнина. Седмица по-късно болните очи на опитните животни започват да виждат като здравите.
Има една сериозна трудност в приложението на методиката: как да бъдат накарани децата да прекарат толкова време наистина в абсолютна тъмнина. Възелът на успеха е именно в това – да се гледа в тъмното едновременно с двете очи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *