Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Птичият грип се завърна – виж къде!

Вирусът на птичия грип регистрира активност в Германия – във ферма за патици в района на Бранденбург.

gripУчените побързаха да пояснят, че активираният вирус е нископатогенен и не застрашава човешкия живот. Заради безопасността на населението все пак в района е въведена карантина и всички птици в заразената ферма, на брой 14 000, ще бъдат унищожени. В района е създаден кризисен център, който ще координира противоепидемичните мерки, съобшава www.kp.ru.
Птичият грип е остро вирусно заболяване, при което са поразени органите на храносмилане и дишане и има висок процент леталност. Болестта е опасна и за хората. Заразените обикновено се оплакват от треска, кашлица, фарингит, мускулни болки, конюнктивит. В по-тежките случаи се появяват проблеми с дишането и се развиват тежки пневмонии с вероятност от смърт. Хората се заразяват при близък контакт с инфектирана или мъртва птица, дива или домашна. Не е изключено и заразяване от месо, което не е преминало през добра термична обработка.
Болните птици се разпознават по необичайното поведение. Влошава се координацията на движенията им, извършват характерни движения /въртят глава и кривят шия/, не реагират на външни дразнители, нямат тонус. Дишат затруднено, подуват се.
Заразата може да бъде предадена и чрез екскременти от птици, които са попаднали върху растения или във водоизточници. Вирусът на птичия грип е устойчив на ниски температури, а при нагряване издържа до 70 градуса. Добрата хигиена и правилното приготвяне на храната са естествените средства да се предпазим от него.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *