Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарство за астма спасява от затлъстяване!

Медикамент за лечение на астма се оказа добър в битката срещу затлъстяването. Лекарството амлексанокс, което може да се купува свободно, е проявило качествата си при опити с мишки.

debelЛабораторните животни са страдали от затлъстяване и диабет, но състоянието им се подобрило – амлексаноксът въздействал върху два гена, ограничаващи изгарянето на калории в организма на гризачите. Опитите са представени в списание Nature Medicine, съобщава topnews.ru.

Диетите рядко помагат да се смъкнат трайно излишните килограми, твърди Алън Салтиел от Университета Мичиган. Според него организмът на много хора се приспособява към ограничаването на калориите, като забавя метаболизма. Получава се на практика така, че отслабващият човек като че ли защитава излишните си килограми. Амлексаноксът очевидно ще променя тази реакция, като принуждава тялото да изгори излишните калории.

Салтиел и колегите му стигнали до извода, проследявайки измененията в метаболизма на мишките. Първите опити с амлексанокс показали още през 2009 година, че здравето на опитните животни категорично се подобрява. Актуалната хипотеза е, че амлексаноксът ще може да се прилага в лечението на затлъстяването. Продължаващите наблюдения и опити с мишки потвърждават хипотезата – добавянето на медикамента в рациона на мишките има благотворно въздействие. Предстоят клинични тестове с доброволци, които трябва да изяснят дали правилото се отнася и за хората.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *