Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ново! Апарат лекува счупени кости у дома!

Ново ултразвуково устройство може да помогне на много хора да си спестят болки и дори операции, ако решат да пробват лечение на счупена кост с него.

exogenУстройството е лесно за управление – работи с батерии и може да се използва в домашни условия, информира medikforum.ru. Апаратчето Exogen изпраща в костта ултразвукови вълни, което според водещи медици стимулира естествените способности на организма да се самолекува. Облъчените кости зарастват по-бързо. Exogen вече е одобрен от регулативните органи на няколко европейски страни и се прилага при лечението на счупвания. Така например апаратът е въведен във Великобритания, където всяка година от счупвания страдат около 650 000 човека и у 8% от тях зарастването е проблемно или неправилно.
При проблемни счупвания често се налагат операции и продължително лечение, повторно чупене и поставяне на различни пластини или пирони. По принцип организмът реагира на счупванията, като изработва специални оздравяващи молекули – те помагат нараненото място по-бързо да се възстанови чрез изграждането на ново костно вещество. При по-сложни счупвания обаче /например при катастрофи или при падане отвисоко/, както и при хора с хронични заболявания, костите зарастват зле или не може да протече нормален оздравителен процес. Точно в такива случаи ултразвуковата терапия може да помогне за лечението. Има и клинични изследвания с 500 пациенти, при които периодът на възстановяване е бил съкратен с 34% в сравнение с други, при които не бил използван апаратът Exogen. Опитите за използване на ултразвук при лечение на счупвания датират от около 10 години, но за първи път се предлага вариант за домашно приложение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *