ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възрастните хора също трябва да се имунизират против грип

Извършването на имунизациите не трябва да бъде приоритет само при деца­та.

 

Вирусните заболявания като грипа протичат много по-тежко при по-въз­растните хора. Грипът е силно заразна вирусна инфекция, чиито симптоми са добре познати на всички – температура, болки в мускулите, зачервено гърло, кашлица, главоболие, хрема и общо не­разположение.

Младите хора много бързо се справят с инфекцията, но при по-възрастните често се стига до усложнения като брон­хит и пневмония. Грипната инфекция може да се окаже фатална.

Повече от 90% от смъртните случаи, причинени от грип, са при хората в на­преднала възраст. Поради тази причина се препоръчва всички хора над 65 години да си правят противогрипна ваксина. На млади хора, които са предразположени към възникване на усложнения, също се препоръчва противогрипна ваксинация.

По-сериозните заболявания, при кои­то лекарите препоръчват противогрипните ваксини, са хроничните респира­торни заболявания като астма и бронхит; заболявания на сърдечносъдовата систе­ма, бъбреците и черния дроб, диабет и потиснат имунитет вследствие на лече­ние с медикаменти или на заболяване.

Повечето от тези състояния са по-често изявени при по-възрастните хора и е възможно да попадате в повече от една рискова група. Това трябва допълнител­но да ви мотивира да си направите про­тивогрипна ваксина.

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Ако смятате, че трябва да си направите противогрипна ваксина, се консултирайте с личния си лекар. В никакъв слу­чай не чакайте начало­то на грипния сезон. Ваксината трябва да се направи в периода от края на сеп­тември до началото на ноември.

 

Да се излекуваме по-бързо!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *