Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо трябва да внимаваме с пилешкото месо!

Ползата от пилешкото месо е известна и няма нужда да спорим да използваме ли този продукт или не. Тревожната статистика обаче сочи, че най-честите хранителни отравяния – включително смъртоносни – са именно с пилешко месо.

pileАмерикански учени коментираха ползите и вредите от пилешкото на базата на актуална статистика, разказват от medikforum.ru. То има повече белтъчини от който и да е друг тип месо, а съдържанието на мазнините не надхвърля 10%. Особено ценно е това, че белтъчините на пилешкото съдържат 92% от нужните на човешкия организъм аминокиселини. По минимално съдържание на холестерин пилешкото филе отстъпва единствено на рибата. Другите “екстри” на пилешкото са богатият състав от В-витамини (В2, В6, фолиева киселина, В12), желязо в лесна за усвояване форма, фосфор, цинк, селен, калций, магнезий и мед. Това е причината този продукт да бъде включван активно в порциона на хора, които имат нужда от лечение на различни страдания.
След като плюсовете са толкова много – защо говорим за опасности при консумацията на пилешко? Защото най-честата причина за хранителни отравяния в развитите страни е именно то. Така например през 2012-а в САЩ от това са починали около  3000 човека, като 46% от тях са след употреба на месни продукти. Учените поясняват, че не става дума за съдържанието на продукта, а за неправилната му консумация. Само в 5% от случаите вина за злополуките са имали производителите с неподходящо хранене на птиците. Почти половината инциденти са с доказана неправилна термична обработка на месото.
Елементарните хигиенни нарушения имат тежки последици, уверяват медици. Пипане на месото с мръсни ръце, транжиране върху замърсена повърхност или поднасяне за консумация в полусуров вид – всичко това може да бъде последвано от тежки разстройства или дори смърт. Подобни случаи има дори в домашни условия. Ако пък един човек веднъж на ден хапва пилешко в закусвалня или ресторант, рискът да получи отравяне се повишава седем пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *