ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доказано: щедрите хора живеят по-дълго!

Щедростта повишава самооценката на човека, пази здравето му и така увеличава шансовете му да живее дълго!

stedroИзвода, който може да звучи странно за мнозина, направиха учени от Университета Бъфало в САЩ. Секретът на чудото е в умението да се справиш със стресови ситуации, като разгърнеш човешкия си потенциал в помощ на себеподобни.
Тънката психологическа картина, доказана научно от американските изследователи, всъщност се опира на позната народна мъдрост: по-добре е да даваш, отколкото да вземаш. Екипът от САЩ има и научни доказателства за това, че е възможно лечение чрез стимулиране на щедростта в най-общ смисъл. Колкото по-често съдействаме на други хора и им помагаме безвъзмездно, толкова по-здрав става организмът ни и се увеличава продължителността на живота, пише medikforum.ru.
За да се подпишат под този извод, изследователите наблюдавали живота на 856 човека в продължение на пет години. Категорично се потвърдило, че онези доброволци, които се показват като по-щедри, по-добре са се справяли с различни стресови ситуации и по-рядко при тях имало смъртни случаи. Като стресови ситуации били описани болести, загуба на работа, ограбване, финансови трудности, смърт на близък родственик.
Всеки от доброволците правел годишен рапорт с описание на това – колко време е посветил на проблемите на приятели, съседи или роднини. Посочвало се каква материална помощ е оказана, а също транспортни услуги, подкрепа в домакинството, грижа за деца и други подобни неща. Отклоненото внимание и усилия към проблемите на другия снижава негативното въздействие на стреса, обяснява ръководителят на изследването Майкъл Паулин. Това отклоняване е достатъчно, за да се появи бариера между стреса – и болестта, или дори леталния изход.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *