ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ползата и вредата от ябълковия сок

Кой ще отрече, че пресният ябълков сок е полезен? И че чаша ябълков сок е награда и за тялото, и за душата?

dieta-za-edin-mesecЯбълковият сок е едно от популярните средства за диети и за домашна детоксикоза: с него се спасяваме от допълнителните килограми, натрупани от зимните празници. Помага ни да изхвърлим от тялото токсините и шлаките, които вредят на нашето здраве.
Ябълковият сок подмладява организма, припомнят от medikforum.ru. Той включва механизмите на естествено пречистване, саморегулация и изцеление. Но неразумната му употреба – както с всичко прекалено – може да даде негативен ефект.
Никой не отрича положителния ефект на ябълковия сок върху централната нервна система, върху мозъчните клетки – като по този начин съдейства за предотвратяване на болестта на Алцхаймер. Соковите ингредиенти активно противодействат на свободните радикали и така запазват здравето на мозъка. 250-300 грама сок на ден е оптималната доза, предпазваща мозъчните съдове от склеротични изменения.
В пресния ябълков сок обаче има много захар. В същото време той не съдържа ценните флавоноиди, нито пектин – цялото това съкровище остава в отпадъка, който с лека ръка изхвърляме. Ако се увлечем твърде много по сока, рискуваме да си отключим диабет или сърдечно-съдово заболяване. Неумереният прием на ябълков сок провокира и свръхпроизводство на инсулин в кръвта, което усилва апетита. Извод: внимателно с дозите ябълков сок!
А най-добре е да изяждаме цялата ябълка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *