Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето ги профилактичните съвети на специалистите при рак на белия дроб

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Зеленчуци, който не яде… Независимо да­ли пушите или не, рискът от рак на белия дроб чувствително намалява, ако консумирате поне пет порции зеленчуци и плодове на ден. Наблягайте на ябълките и лука, които са богати на противораковите вещества флавоноиди. Пушенето потиска апетита, но дори и да не се чувствате гладни, положете усилие да достигнете препоръчителното дневно количество плодове и зеленчуци.
  • Доматен сос. Според изследванията доматите, особено топлинно обработените, могат да предпазят от рак на бе­лия дроб.
  • Каротиноиди. Пушачите могат да си осигурят високи до­зи от така полезните за тях каротиноиди чрез пресните пло­дове като праскови, пъпеши, манго и тъмнолистни зеленчу­ци, които намаляват риска от белодробен рак. Избягвайте добавките с високи дози бета-каротин. Финландски и американски учени са установили увели­чен брой на случаите на рак на белия дроб сред закораве­лите пушачи, които са приемали високи дози бета-каротин чрез добавки.

 

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Направете си рентгенова снимка. Някои лекари препоръчват на пушачите, и по-спе­циално на тези над 50-годишна възраст, да си правят рент­генова снимка на белите дробове всяка година за навре­менно установяване на рака. Ако ви бъде назначена така­ва, приемете без колебание.
  • Аспирин. Приемът на 75 до 300 мг аспирин дневно може да ви предпази от рак на белия дроб, но трябва предвари­телно да се консултирате с лекар, защото терапията с аспи­рин има странични ефекти.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Селен. Селенът, който се включва в състава Щ на много добавки, може да ви предпази от бе­лодробен рак, при условие че се приема продължително време. Участниците в едно изследване вземали 55 до 200 мг от този минерал дневно, в резултат на което намали­ли риска от белодробен рак с 46%.
  • Витамин С. Според американски изследвания хората, които приемат по-малко от 90 мг витамин С дневно, имат 90% по-голям риск от развитие на рак на белия дроб в сравнение с хората, които приемат над 140 мг дневно.

 

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Откажете цигарите. Когато спрете да пуши­те, рискът ви се понижава наполовина след де­сет години. Причината за трудното отказване на цигарите е развитие на зависимост към никотина. С тази цел са създа­дени много програми и продукти, които ще ви помогнат да се откажете от вредния си навик.
  • Проверете за радон. Изследвайте дома си за наличието на опасния газ радон, като използвате специален уред, който можете да намерите в интернет, или се консултирате със специалист. Определено си струва да разберете дали домът ви е безопасно място за живеене.

 

 

Предразположени ли сте към рак на белия дроб?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *