Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сауната – още един начин да се почувствате по-здрави и по-красиви

Хората, живеещи във Финландия и Швеция знаят – сауна терапията е чудесен начин за намаляване на тревожността и стреса, като същевременно се насърчава удовлетворението и спокойствието.

сауна

Въпреки това, сауните и парните бани са много повече, отколкото само развлекателни продукти. Други здравни ползи за използване на сауната включват мускулна релаксация, детоксикация и нежна здрава кожа.

Традицията на сауна произтича от вековния ритуал за прочистване на тялото и душата. Практиките са различни, но основната идея е проста: седи се в топла стая, която обикновено се затопля до 180 градуса по Фаренхайт. След 10-20 минути – точно когато жегата става неудобна – се скача в езеро или басейн или се взима душ. След кратка почивка се връща към горещата стая и наново се започва цикъла, според личните предпочитания.

Сауната работи на принципа на генериране на изобилна пот за детоксикация на организма и отпускане на ума. Редовното използване на сауна може да донесе редица предимства за здравето – някои от тях са изброени по-долу:

  • Сияйна и здрава кожа – притока на кръв към кожата се увеличава по време на сауна. Състоянието на кожата постепенно се подобрява.
  • Детоксикация – заради топлината се отделят отрови и тежки метали, които са били под кожата, така че тя може да се прочисти чрез дишането. Повечето хора са изложени на токсини всеки ден. Токсичните химикали изобилно присъстват в храната и околната среда, така че изглежда разумно да се подпомогне процеса на детоксикация с редовната употреба на сауна .
  • Хипертермия – излагане на висока температура създава изкуствена треска. Треската стимулира процеса на естественото лечение на тялото. В резултат на това имунната ви система ще доведе създаването на по-голям брой бели кръвни клетки и антитела за премахване на вируси и други вредни патогени.

Освен това, терапията със сауна отпуска мускулите и потиска симпатиковата нервна дейност. Редовните потребители на сауната казват, че „доброто изпотяване“ предоставя и възможност да се отдадете на положителни мисли и бягство от ежедневните проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *