Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се лекува и как да разпознаете синдрома на хроничната умора?

Как се лекува хроничната умора?

Как се лекува и как да разпознаете синдрома на хроничната умора

 

Ако често се чувствате уморени по необясними причини, трябва да се консултирате с лекаря си, който ще прецени дали това се дължи на здравословен проблем и ще ви предпише подходящото лечение. Ако умората не се дължи на заболяване, някои про­мени в начина на живот, хранителния режим и двигателната активност ще ви помог­нат да я преодолеете.

 

Как да разпознаете синдрома на хроничната умора (СХУ)?

СХУ е болестно състояние, което се характеризира със силна отпадналост и грипо-подобни симптоми. Продължителната умора може да прерасне в СХУ, когато състоя­нието продължава повече от шест месеца и се придружава от някое от следните оплаквания: силна отпадналост, която не се дължи на заболяване, загуба на кратко­трайната памет и концентрация, възпалено гърло, болезнени лимфни възли, треска, болка в мускулите и ставите без подуване и зачервяване, силни пристъпи на главо­болие и нарушение на съня. Ако се появи някой от тези симптоми, отидете на пре­глед. Синдромът на хроничната умора не се лекува, но има начини да облекчите със­тоянието си и да подобрите живота си.

 

Симптоми на хроничната умора

  • Продължителна умора.
  • Понижена енергия.
  • Апатия.
  • Трудно концен­триране.

 

ВНИМАНИЕ

Ако хъркате и се съ­буждате отпаднали, е възможно да страдате от сънна апнея – нару­шение на дишането, което може да прекъс­не съня ви до 100 пъти в рамките на един час.

 

Твърде многото часове зад бюрото са опасни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *