Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви билки да използваме при синдром на хроничната умора

Хора със синдром на хронична умора (CFS) често се чувстват толкова уморени, че не са в състояние да изпълнят дори половината от нормалните ежедневни дейности – и чувството не изчезва, дори и да си дадат повече почивка. Жените страдат два пъти повече от синдрома на хроничната умора (CFS) от мъжете.

Признаци и симптоми:

• Тежка умора, която идва внезапно, особено след като сте имали грип

• Ниска температура и студени тръпки

• Възпалено гърло и подути лимфни възли на шията или под мишниците

• Мускулни и ставни болки, без оток

• Главоболие

• Не се чувствате освежени след сън

• Чувствате се сякъш сте в мъгла и не сте в състояние да помните

• Появяват се промени в настроението ви

Причината за синдрома на хроничната умора е неизвестен – предположенията са от срив на имунната система след прекарано заболяване или натравяне с токсини до нервно и емоционално изтощение. Но докато се установи дали корените на това състояние за психологически или чисто физиологични, едно е сигурно – това е болест на съвременния начин на живот. Депресия също влияе на продължителността и интензивността на умората и уврежданията.

Синдром на хроничната умора е стресова болест. Проучванията показват, че психологическа подкрепа, включително и когнитивната поведенческа терапия, може да помогнат за лечението на симптомите на синдрома на хроничната умора. Въпреки че няма лечение, симптомите могат да бъдат лекувани с лекарства като антидепресанти или с билки. Много лекари започват лечение с антивирусни билки, комбинирани с билки, които стимулират имунната система това са: ехинацея, женско биле и сибирски жен-шен.

Астрагалът подобрява имунната функция и е полезен при простуда и симптоми на грип. Той помага за укрепване на производството на белите кръвни клетки, необходими за борба с инфекцията и възпаленията. Вземайте астрагал 150-250мг. три или четири пъти дневно.Внимание: Не използвайте астрагал в присъствието на висока температура.

Китайски (или корейски) женшен помагат при борбата със стрес на организма и повишават енергията му. Тази билка е много мощен имуностимулант.Забележка: Да не се използва китайски жен-шен от хора срадащи от високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, или хипогликемия. Ако сте чувствителни към ефектите на кофеина и други стимуланти, може да искате да се консултира с квалифицирани билкар, преди да използвате женшен.

Сибирският женшен увеличава съпротивителните сили на организма при стрес, умора и болест. Увеличава активната умствена дейност и притежава силни антиоксидантни свойства. Вземат се 100-200 мг два пъти дневно, сутрин и в следобедните часове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Какви билки да използваме при синдром на хроничната умора

  1. Pingback: Как се лекува и как да разпознаете синдрома на хроничната умора? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *