Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Праз при полова немощ

Празът се състои предимно от вода

праз

Наличието на вода в този зеленчук е около 90%. Празът също така съдържа фибри, минерали ¾ никел, калий, желязо, магнезий, калций, манган, фосфор, витамини А, С и К, фолиева киселина, както и умерени количества витамини от група В (В1, В2, В3 и В6).

Празът е отлична диетична храна, с много ниско съдържание на калории, но въпреки това е пълен с множество здравословни хранителни вещества и фитонутриенти.

Ползи за здравето

Празът е бил известни от незапомнени времена, а лечебните му свойства са ползвани с успех от древните лечители. Можете да използвате и сок от праз, за да се възползвате от отличните качества на този зеленчук.

Анемия: Благодарение на съдържанието на желязо, което е от съществено значение за синтеза на хемоглобина (протеин в червените кръвни клетки, отговорен за доставката на кислород в цялото тяло), праз лукът може да помогне в борбата различни видове анемия, особено тези, които произтичат от недостиг на желязо. Съдържанието на витамин С помага за ефективното усвояване на желязото.

Противовъзпалително и анти-септично: Благодарение на противовъзпалителните му и антисептични свойства, този зеленчук може да се използва като ценна помощ за лечение на артрит, подагра и възпаление на пикочните пътища.

Афродизиак: Праз, лук, чесън и целина са известни от векове като ефективни афродизиаци. Опитайте се да направите сок от праз и целина, и вие скоро ще влезете в действие!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *