ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Студът уврежда косата

Студ, вятър и мокър сняг навън, а вътре сух въздух от климатици и радиатори – това причинява големи поразии на косата

коса

Ниските температури стесняват кръвоносните съдове, нарушава се кръвообращението на скалпа, косъмът се чупи. Топлината пък я дехидратира. Затова трябва да й набавите вода, мазнина и витамини.

Всеки отделен косъм е обвит със защитен повърхностен слой от рогови клетки, наречен кутикул. Когато те са плътно една до друга, припокривайки се керемидообразно по цялата дължина, косата е мека и блестяща. Под действието на минусовите температури отделните люспички се разпукват и косъмът се накъсва. Косата губи блясък, стърчи на различни страни и трудно се разресва. Помага хидратиращата козметика – шампоан с протеини и пантенол, които й доставят влага. След измиване се нанася хидратиращ балсам, който прилепва кутикулата и заглажда косъма. Накрая е добре косата да се изплакне с хладка вода и лимонов сок, пише вестник „Всичко за семейството“.

Протеините в шампоана може да набавите и от една древна практика. Втрийте в скалпа кисело мляко, завийте главата с найлонова шапка и със затоплена хавлиена кърпа. Кожата и косата ще поемат млечните протеини, известни с укрепващо, тонизиращо и възстановително действие.

Ще заздравите косата с маски, които съдържат хидролизиран протеин или хидролизиран човешки кератин (белтък). Той е с малка молекула и лесно прониква до корена на косъма, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *