Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При метеоризъм се препоръчва терапия с билки

Състоянието метеоризъм може да се облекчи с чесън, джинджифил, лимон, куркума, семена от копър, рициново масло, семена от сминдух, ментол, масло от копър и кимион. Всички тези неща се приготвят под формата на чай.
джинджифил

Какво е метеоризъм?

Метеоризъм наричаме състоянието, когато е налице прекомерен газ, който се натрупва в стомаха или червата. Най-честата причина за образуване на газове може да бъде грешно хранене или грешна комбинация от храна. Другата причина може да бъде лошото храносмилане, което може да доведе до увеличаване на производството на газ, който се нарича метеоризъм.

Това не е заболяване, а само страдание, което може да продължи само за ден или два, но може да има и някаква цикличност. Всеки страда от метеоризъм, но на някои им се случва по-редовно.

Това състояние изцяло зависи от хранителните навици и възрастта. Ако храносмилателната система е слаба, а приемът на храна е силен, тя произвежда газ в стомаха, като по този начин ви кара да се чувствате издути.

Човек може да получи в много неудобно положение, ако това се случи изведнъж. Това ще предизвика срам за вас, както и за хората около вас. Метеоризъм може да бъде причинен от бактерии в храната, които слизат в стомаха и в червата. Това състояние не е фаталбно, но е неприятно. Опитайте се като начало да промените хранителните си навици или да спазвате подходяща диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *