ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Родопска билкарка връща хора от онзи свят – продължение

“Патент” на лечителката Хабибе е така нареченото “заковаване”

родопи красота

С него лекува гръдния кош и всичко под диафрагмата. Страдалецът ляга гол на земята. От специална торба, с различни плетени възли вади големи гвоздеи. “Кове” ги символично по тялото на човека, а ритуалът наподобява разпъването на Христос. Първо лявата ръка с левия крак, след това десните, главата и сърцето. “Заковаването” става с подкова. През цялото време бае. После затиска петалата под коляното. По обратен ред събира гвоздеите, подковата и чука, завързва ги в торбата и “хвърля” болестта в реката. Потапя “инструментите” три пъти, за да се пречистят за следващата процедура.

В заличеното от картата на България село Балабаново преселници в Кърджали все още си спомнят “лечението на огнище”. Знахарят Феим ага измитал пепелта пред огнището, поръсвал мястото с царевично брашно и сол, поставял дъска и стъпвал с ляв крак отгоре. Поемал нефелното дете от лявата си страна и го превъртал три пъти около себе си. След това подавал отрочето на майката и я карал да бяга навън. Повдигал дъската и по това, каква следа от животно се е получила, гадаел от какво страда детето. След това “измитал” болестта към огъня, за да изгори. ”, пише вестник „Нов живот“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *