Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимавайте какъв въздух дишате ако страдате от емфизем

Senior man giving woman piggyback ride
НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Откажете цигарите. Това е най-важната стъпка, която трябва да предприемете, ако ис­кате да облекчите състоянието си и да предотвратите усложнения. Обсъдете с личния си лекар подходящия за вас начин за отказване на цигарите – никотинзаместителна терапия или лекарството бупропион (зибан), което намалява нуждата от никотин.

Съществуват и други начини – никотинови лепенки, спрейове, дъвки и инхалатори, които също могат да ви по­могнат да преодолеете вредния си навик. Акупунктурата и хипнозата също могат да са ви от помощ.

  • Внимавайте какъв въздух дишате. Избягвайте да се излагате на пасивно тютюнопушене, автомобилни газове, пари, прах и химически дразнители. Проветрявайте редов­но, използвайте овлажнител, ако въздухът в помещението е много сух, отървете се от мухъла и плесента, като редовно почиствате дома си.

 

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Антиоксиданти. Приемът на антиоксиданти подобрява белодробната функция. Консуми­райте много храни, богати на витамини А, С и Е, селен и бета-каротин. Ценните източници са зеленчуците и плодовете с тъмен цвят, пълнозърнестите храни, ядките, пшеничният зародиш и растителните масла.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Движете се. Редовните аеробни упражнения като ходенето помагат за отделянето на секрета от белия дроб и увеличават капацитета му, по­добряват издръжливостта и намаляват задуха. Стремете се да се движите поне 20 минути на ден.

 

ТРАДИЦИОННА МЕДИЦИНА

  • Вземете навременни мерки. Помолете личния си лекар да ви постави противогрипна ваксина

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • N-ацетил-цистеин (NAC). Този антиоксидант намалява секрета и предпазва белия дроб от увреждане. Приемайте по 200 мг дневно и задъл­жително уведомете личния си лекар.
  • Витамин С. Той също намалява секрета, може да ви предпази от бронхит и да подобри белодробната функция.

 

Спортувайте…белите дробове трябва постоянно да работят

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *